Le Droit Humain
INTERNATIONALE ORDE
DER GEMENGDE VRIJMETSELARIJ
NEDERLANDSE FEDERATIE
© Le Droit Humain - Nederlandse Federatie 2023

Informatie bijeenkomsten gemengde vrijmetselarij

Als u wat meer wilt weten over de Gemengde Vrijmetselarij, bezoek dan eens een Informatiebijeenkomst bij een van onze Loges.  Door de opzet en inhoud van zo'n bijeenkomst krijgt u een beeld van wat de Gemengde Vrijmetselarij inhoudt en wat zij voor u kan betekenen Ook kunnen uw vragen worden beantwoord. Op deze pagina zullen telkens bijeenkomsten worden aangekondigd.


Middag voor belangstellenden - Loge Ramses, Velp - zondag 12 maart 2023

Op zondag 12 maart houdt loge Ramses in Velp (bij Arnhem) een middag voor belangstellenden. Als u serieuze belangstelling heeft voor de  vrijmetselarij, en voor de gemengde vrijmetselarij in het bijzonder, bent u van harte welkom op deze middag

Wij zullen proberen u die middag een indruk te geven van wat de vrijmetselarij inhoudt. U krijgt de gelegenheid ons gebouw te bekijken en dmv  een kleine rituele bijeenkomst kunt een inzicht krijgen in de maconnieke arbeid achter de deuren van de tempel en de sfeer hiervan proeven .

Natuurlijk kunt kennis maken met enkele leden van onze loge, en zal een van hen een korte schets geven  van waarom en hoe hij/zij is toegetreden tot de Vrijmetselarij.

Uiteraard is er daarna ruimschoots de gelegenheid tot het stellen van vragen onder het genot van een drankje

In verband met  het programma verzoeken wij u aan te melden via info@logeramses.nl.

Ontvangst met koffie/thee is vanaf 13.30 Het programma start om 14.00 

Klik hier voor de website van Loge Ramses.


Avond voor belangstellenden - Loge La Bonne Esperance, Dordrecht - dinsdag 21 maart 2023

Is de vrijmetselarij iets voor mij?

U kunt dit zelf ontdekken op onze open avond, op 21 maart as in ons logegebouw te Dordrecht.

Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom. Wij starten om 20.00 uur met een korte inleiding waarbij u kennis kan maken met enkele van onze leden. Zij zullen proberen te schetsen wat hun lidmaatschap van de gemengde Vrijmetselarij voor hen betekent. U krijgt hierbij de ruimte om vragen te stellen.
Hierna nodigen we u uit in onze Tempel waarbij we u een idee proberen te geven van de sfeer en belang van deze vorm van maçonnieke arbeid. 
De avond sluiten we af met een gezellige nazit onder het genot van een drankje, waarbij onze leden volop de tijd zullen nemen om eventuele nog resterende vragen van u te beantwoorden.
 
Datum: 21 maart as - inloop 19u30 - aanvang 20u
Locatie: Logegebouw - Muys van Holygang 10, 3311 GM Dordrecht.
Aanmelden: https://www.lbe-dordrecht.nl/contact/
 
Bent u geïnteresseerd maar helaas verhinderd op deze datum? Neemt u gerust eveneens contact via dit contactformulier en we nemen contact met u op!

Avond voor belangstellenden - Loge Georges Martin III - dinsdag 28 maart 2023

U bent vanaf 19.30 uur welkom. Het programma start om 20.00 uur.

U kunt zich aanmelden bij de secretaris van de Loge, via secr.gm3@gmail.com

Bezoek de website van Georges Martin III


Avond voor belangstellenden - Loge Delta, Delft - vrijdag 31 maart 2023

Een per 1/2 jaar organiseert de gemengde Vrijmetselaarsloge Delta een open avond in het logegebouw in Delft. Daarin vertellen we iets over onze loge, de (gemengde) vrijmetselarij, onze werkwijze en proberen we iets over te brengen van ons enthousiasme voor de vrijmetselarij. Op deze avond bent u ook welkom wanneer u alleen maar nieuwsgierig bent. U kunt onder het genot van een kopje koffie in gesprek gaan met andere vrijmetselaren.

Op vrijdag 31 maart 2023 wordt er weer een open avond georganiseerd. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom. Wij starten om 20.00 uur met een aantal voordrachten van onze leden en u kunt een kijkje nemen in onze Tempel waar wij onze rituele arbeid uitvoeren. Ook laten wij u graag kennis maken met het compareren, een werkwijze die vrijmetselaren hanteren. Compareren houdt het zonder oordeel naast elkaar leggen van opvattingen en meningen in. Vertellen en uitleg geven worden afgewisseld met luisteren en vragen stellen.

Wilt u zich aanmelden voor deze open avond? Geeft u zich dan op via het emailadres logedelta@gmail.com.

Wanneer u serieuze interesse hebt, maar bovenstaande datum u niet gelegen komt, stuurt u dan ook een bericht naar ons emailadres. Dan kunnen wij met u een andere afspraak maken.

Klik hier voor de website van Loge Delta


Avond voor belangstellenden - Loge Georges Martin I, Den Haag - 20 april 2023

Onze Loge organiseert regelmatig een avond voor belangstellenden. Het programma biedt u volop gelegenheid kennis te maken met de Vrijmetselarij en onze gemengde Loge. Verschillende leden zullen een kort Bouwstuk houden, dat is een voordracht binnen de Vrijmetselarij. Met een programma in de Tempel laten we u zien op welke wijze en in welke sfeer wij samenkomen. Ook kunt u ons gebouw bekijken en natuurlijk is er ruimte voor uw vragen.‚Äč

De volgende avond voor belangstellenden zal plaatsvinden op 20 april 2023. Via onze website kunt u zich aanmelden voor deze avond.

Mocht deze datum voor u ongelegen komen, maar wilt u toch nog graag eens een open avond/dag of soortelijke informatiebijeenkomst meemaken, dan kunt u ons dat ook laten weten via onderstaand formulier. Wij houden u dan op de hoogte zodra zich een andere gelegenheid voordoet. 

De website van Loge Georges Martin I


Contact met Loges

Los van deze bijeenkomsten kunnen belangstellenden altijd contact opnemen met een Loge in de omgeving.

Bekijk alle loges