Le Droit Humain
INTERNATIONALE ORDE
DER GEMENGDE VRIJMETSELARIJ
NEDERLANDSE FEDERATIE
© Le Droit Humain - Nederlandse Federatie 2024

Amsterdam - Gemengde vrijmetselarij 


Wij zijn een gemengde Vrijmetselaarsloge, onderdeel van de Internationale Orde der Gemengde Vrijmetselarij "LE DROIT HUMAIN". Onze leden komen uit verschillende werelddelen, maar zijn ook actief in heel diverse belangstellingsgebieden. Wat ons bindt is de interesse in ons streven om zelf “een beter mens” te worden en de betrokkenheid met elkaar.

Door middel van rituelen en symbolen werken we aan geestelijke verdieping. Het is geen geloof of “kerk”, maar een genootschap dat handvatten biedt om jezelf beter te leren kennen. De op de bouw gebaseerde voorwerpen en symbolen bieden een mogelijkheid een eigen invulling te geven aan de betekenis ervan. Samen met anderen biedt de Loge de mogelijkheid tot discussie en kennisnemen van de mening van anderen.

Op de tweede en vierde maandag van de maand komen we bij elkaar in het prachtige Logegebouw aan de Vondelstraat 39 in Amsterdam. Dat kan zijn voor een lezing of een meer officiële bijeenkomst, die plaatsvindt in wat Vrijmetselaars de Werkvloer of Tempel noemen. Hier vindt bijvoorbeeld de inwijding tot leerling plaats. Daar kleden we ons voor: de dames in zwart/wit en de heren meestal in smoking of donker pak.

Het doel van deze bijeenkomsten is om je even geheel los te maken van de dagelijkse zaken en je geestelijk als het ware op te laden.

Gegevens

Terug naar loges Bezoek website