Le Droit Humain
INTERNATIONALE ORDE
DER GEMENGDE VRIJMETSELARIJ
NEDERLANDSE FEDERATIE
© Le Droit Humain - Nederlandse Federatie 2023

Bibliotheek van de Nederlandse Federatie van de IOGVM “LE DROIT HUMAIN”  NB:  Uitsluitend leden van de Nederlandse Federatie van de IOGVM “LE DROIT HUMAIN” hebben toegang tot de bibliotheek en kunnen boeken lenen.

De bibliotheek is gevestigd op Franciscusweg 219, Hilversum Er is ruime gratis parkeergelegenheid en er zijn bushalten in de nabijheid. Ook is er ruimte voor het rustig lezen van een boek en het nuttigen van koffie of thee.

Openingstijden, telkens tussen 12.00 en 17.00 uur, in Maart op Donderdag 3, Vrijdag 4 en de Zaterdagen 12 en 19. In April: Zaterdag 2 en de Vrijdagen 8 en 22. Graag vooraf aanmelden bij de bibliothecaris, M. van Marion op 0651619964, omdat het kantoor alleen met een code of van binnenuit is te openen,

Wij streven ernaar binnenkort de Bibliotheek ook op verzoek/afspraak te openen, buiten deze dagen.

Bijgaand een overzicht (Excel 2010 spreadsheet), van de ruim 1200 aanwezige werken, alfabetisch oplopend gesorteerd naar categorie en daarbinnen op auteur.   

             Download Excel 2010 spreadsheet

U kunt het overzicht downloaden voor eigen gebruik. Dat geeft u de mogelijkheid naar eigen behoefte de lijst te sorteren op  auteur, titel of welke kolom u wilt. U kunt ook op een woord selecteren. De lijst zal regelmatig worden aangepast; het is daarom niet erg zinvol de lijst op te slaan.In de kolom status is aangegeven of het boek is gereserveerd  (R) of uitgeleend (U), en dus niet beschikbaar  is voor uitlenen. Zodra u beschikbare boeken heeft gevonden die u wilt lenen, kunt u dat per e-mail doorgeven aan de bibliothecaris m.marion@chello.nl. Hij zal boeken voor u reserveren, of u informeren als die zijn uitgeleend. Boeken kunt u dan (laten) ophalen op één van de hiervóór aangegeven tijden. Het uitlenen is gratis. Wel verwachten wij van u dat u boeken niet veel langer dan vier weken in uw bezit houdt, tenzij langer in overleg of in het  Zomerreces. Terugbrengen in Naarden op  één van de aangegeven openingstijden. U kunt ook in overleg met de bibliothecaris een postadres krijgen waarnaar u de boeken kunt retourneren.