Le Droit Humain
INTERNATIONALE ORDE
DER GEMENGDE VRIJMETSELARIJ
NEDERLANDSE FEDERATIE
© Le Droit Humain - Nederlandse Federatie 2021

Bibliotheek van de Nederlandse Federatie van de IOGVM “LE DROIT HUMAIN”  NB:  Uitsluitend leden van de Nederlandse Federatie van de IOGVM “LE DROIT HUMAIN” hebben toegang tot de bibliotheek en kunnen boeken lenen.

Bijgaand een overzicht (Excel 2010 spreadsheet), van de ruim 1200 aanwezige werken, alfabetisch oplopend gesorteerd naar categorie en daarbinnen op auteur.  U kunt het overzicht downloaden voor eigen gebruik. Dat geeft u de mogelijkheid naar eigen behoefte de lijst te sorteren op  auteur, titel of welke kolom u wilt. U kunt ook op een woord selecteren. De lijst zal regelmatig worden aangepast; het is daarom niet erg zinvol de lijst op te slaan.In de kolom status is aangegeven of het boek is gereserveerd  (R) of uitgeleend (U), en dus niet beschikbaar  is voor uitlenen. 

Download Excel 2010 spreadsheet

Zodra u beschikbare boeken heeft gevonden die u wilt lenen, kunt u dat per e-mail doorgeven aan de bibliothecaris m.marion@chello.nl of aan de waarnemend bibliothecaris elzeba@xs4all.nl . Zij zullen boeken voor u reserveren, of u informeren dat die zijn uitgeleend. Boeken kunt u dan (laten) ophalen op één van de hierna aangegeven tijden. Het uitlenen is gratis. Wel verwachten wij van u dat u boeken niet langer dan vier weken in uw bezit houdt (behalve tijdens het Zomerreces) en terugbrengt in Naarden op  één van de aangegeven openingstijden. U kunt ook in overleg met de bibliothecaris een postadres krijgen waarnaar u de boeken kunt retourneren.

De bibliotheek is gevestigd op Zwarteweg 10, 1412 GD Naarden, op 5 minuten loopafstand van station Naarden-Bussum. In de nabijheid is ruime parkeergelegenheid. In het gebouw zijn aangename leeshoeken en er is gratis koffie en thee beschikbaar. 

Indien u de bibliotheek wilt bezoeken is dat tot nader bericht alleen mogelijk op afspraak. Hiervoor kunt u een afspraak maken met Elzeba Kleiss, elzeba@xs4all.nl . Vanaf 15 mei 2021 verwachten wij regelmatig, tenminste op zaterdagen de bibliotheek weer open te kunnen stellen. Openingstijden zullen op deze pagina worden vermeld.